Uppdaterad 2020-05-18 / SP      

Bokning och greenfee

Av främst säkerhetsskäl är vi numer kontantfria i alla GolfStars* försäljningsställen, d v s du kan där bara betala med kort.

* På vissa av GolfStars anläggningar drivs kiosker och shopar av lokala partners. Där kan även andra betalningsmedel än kort accepteras, dock inte på Viksberg.


Bokning

Vår onlinebokning når du via knappen till höger.

Du har under säsong tre möjligheter att boka eller avboka speltid;
• via denna hemsida eller
• via GolfStars tidsbokning: telefonnummer 0770-22 00 22 eller
• vid besök direkt i receptionen.

Receptionens öppettider ser du under fliken "Servering och Shop" till vänster. Receptionen har telefon 0770-22 00 35 (OBS; ej bokning!).


Uthyrning 2019

Hyra av golfklubbor
Behöver du hyra klubbor, kontakta receptionen och hör om de kan hjälpa dig. 

Hyra av golfbilar
Golfbil hyr du i mån av tillgång för 450 kr/runda, med uppvisat sjukintyg för 350 kr/runda. Du kan också köpa ett årskort som gäller på samtliga av GolfStars anläggningar för 6.000 kr. Med uppvisat sjukintyg kostar årskortet 5.000 kr. Årskortet är personligt och kan endast utnyttjas om innehavaren av årskortet är med vid speltillfället. För att säkerställa golfbil måste du boka den i god tid och det gör du genom att ringa till receptionen.

Tänk på att golfbilsförbud ofta råder tidigt och sent på säsongen. Aktuell information om ev. bilförbud, öppethållande m m hittar du - här. Kontakta receptionen vid eventuella frågetecken. OBS! För golfbil krävs bilkörkort och vi tillämpar absolut nolltolerans mot alkohol.
Golftars golfbilsregler hittar du - här.

Golfvagnar 
Golfvagnar finns för uthyrning för 30 kr per dag och du betalar din hyra i receptionen i samband med att du checkar in. För dig med ett GolfStar Play .... -medlemskap ingår lån av vagn i samband med spel på de banor och tider som ingår i din medlemsform och i mån av tillgång.


Bokningsregler 2020


Tidsbokning

Samtliga startider kl 05-21 måste förbokas. Bollränna tillämpas inte längre. Enklast bokar du din starttid online - se ovan. Vid bokning ska golf-ID för samtliga spelare i bollen uppges. Du kan ha ett max antal bokade tider på GolfStars banor parallellt enligt tabellen nedan. På-platsbokning är undantagen från "max-regeln". 

GolfStar Play-medlemmar får boka dagar i förväg och ha max bokade starttid enligt följande;

• Play LARGE; 
• Play MEDIUM;
• Play SMALL;
• Play SOUTH;
• Play SOUTH FLEX;
• Play ONE; 
• Play GREENFEE;

 30
 30
 30
   7
   7
   9
   7

4
3
2
2
1
2
1

 

Introduktionskort
För spel med introduktionskort (SGF, GDF, NGU, GAF, PGA, SGA) krävs att anmälan görs till kundtjänst på tel: 0770-22 00 80 minst en vardag före spel.
Vid spel med GAF-, PGA- och SGA-kort skall halv greenfee erläggas.
Spel med introduktionskort är endast tillåtet på vardagar och på helger efter kl. 14.00. Introduktionskort gäller ej som betalning i samband med företagsgolf och golfpaket.


Incheckning

Incheckning när receptionen är öppen ska ske personligen i receptionen senast 15 minuter före starttiden av samtliga spelare i bollen, ID-kontroller förekommer. Sker inte detta förlorar spelaren sin exklusiva rätt till starttiden. Receptionen och våra golfvärdar har möjlighet att fylla på i bollarna med väntande spelare. Vid särskilt hög belastning kan receptionen även flytta bokade spelare upp till 20 minuter i syfte att fylla på och öppna upp bollar.

Vid spel när receptionen är stängd ska samtliga spelare, alltså även medlemmar skriva in sitt namn och bokad starttid samt annan information i inchecknings-boken i anslutning till receptionen.

Greenfee-gäster skall alltid betala greenfee före start. Om receptionen är stängd, vänligen följ instruktionerna för Swishbetalning. Anläggning är kontantfri, du kan endast betala med kort eller Swish. Greenfee gäller alltid för en rond, för eventuell ytterligare rond erläggs halv greenfee.
OBS! Den som ertappas utan att ha betalat greenfeeavgift tas omedelbart av banan, åläggs utan undantag betala dubbel ordinarie greenfee samt blir rapporterad till sin hemmaklubb. Vi öppnar dessutom ett disciplinärt ärende.


Avbokning

Vänligen avboka din starttid på www.golf.se eller i aktuell reception så snart du vet att du inte kan spela. Tider som ej avbokats senast två timmar före start debiteras en ”No show-avgift” på 200 kr per person och starttid – oavsett om man är medlem eller gäst!
Vi respekterar självfallet att sjukdom och oförutsedda händelser kan inträffa och tar hänsyn till detta inför debitering av denna avgift. Kontakta oss därför ALLTID (ring Kundtjänst eller säg till i receptionen) om du inte kan utnyttja din starttid, även om det är mindre än två timmar i förväg.

OBSERVERA att vi numer strikt tillämpar debitering av ”No show”-avgiften för de medlemmar och gäster som ej hört av sig till oss i förväg.


Regler vid frost

Vid frost är spel på greenerna ALLTID förbjudet. Det är headgreenkeeper/anläggningens personal som avgör om frost råder eller ej!
OBS! Om du bokat en tidig starttid och frost råder går din tid förlorad, d v s starttiderna skjuts inte fram. Receptionen hjälper dig då att hitta en ny ledig tid men kan inte garantera att du kommer ut så snart frosten släppt. Boka därför inte starttider före kl 10 vid frostrisk om du vill vara sker på att komma ut.


Hcp-gräns vid spel

Max hcp i en boll är 144.
Spelare med hcp 37 eller högre, som inte har Viksberg som hemmabana, måste spela i sällskap av minst en spelare med hcp 36 eller lägre.
Spelare med hcp 37 eller högre, som har Viksberg som hemmabana, får spela med upp till två andra klubbmedlemmar som har hcp 37 eller högre under förutsättning att bollens totala hcp inte överstiger 144.
 


Greenfee

Vår ordinarie greenfee är differentierad beroende på när du vill spela. 

Juniorer (t o m 21 år) betalar alltid halv ordinarie greenfee.

Medlem, 22 år och äldre, får ta med sig upp till tre gäster till rabatterad greenfee (se nedan).

Det går ej att kombinera greenfeerabatter.

 

Ordinarie greenfee 2020

Vi tillämpar också sommargreenfee; se nedan.

 Tid  Vardagar  Helgdagar
 Fram t o m kl 07.50  600:-  700:-
 Kl 08.00-13.50  600:-  700:-
 Från kl 14.00   600:-  600:-
     
   

Sommargreenfee 2019

Under perioden 24 juni fram till 11 augusti har du som greenfeegäst en rejäl rabatt alla dagar, alla tider i veckan - vardagar 350 kr, helgdagar 450 kr.

Om sommargreenfee 2020 finns inget beslutat.


Greenfeerabatt för gäst till medlem - 2020

GolfStar Play .... - medlemmar utom PLAY Greenfee

Har 25 % rabatt på greenfee för upp till 3 gäster på de anläggningar och vid de speltillfällen de har spelrätt. Alla andra gäster betalar gällande greenfee.

Gästrabatt gäller ej för juniorer.