Bokning och greenfee

Av främst säkerhetsskäl är vi numer kontantfria i alla GolfStars* försäljningsställen, d v s du kan där bara betala med kort.

* GolfStar driver ej restauranger och kiosker på: Brollsta, Gripsholm, International, Kungsängen och Sundsta. Vi driver heller inte shoparna på International och Kungsängen.Bokning

Vår onlinebokning når du via knappen till höger.

Du har under säsong tre möjligheter att boka eller avboka speltid;
• via denna hemsida eller
• via GolfStars tidsbokning: telefonnummer 0770-22 00 22 eller
• vid besök direkt i receptionen.

Receptionens öppettider ser du under fliken "Servering och Shop" till vänster. Receptionen har telefon 0770-22 00 35 (OBS; ej bokning!).


Uthyrning 

Hyra av golfklubbor
Vi har ett dam- och ett herrset Cobra, högerspelare. De kostar 250:-/runda att hyra. Om du vill hyra klubbor gör du det genom att ringa till receptionen.

Hyra av golfbilar 2017
Golfbil hyr du i mån av tillgång för 400kr/runda, med uppvisat sjukintyg för 300:-/runda. Du kan också köpa ett årskort som gäller på samtliga av GolfStars anläggningar för 5.000:-. Med uppvisat sjukintyg kostar årskortet 4.000:-. Årskortet är personligt och kan endast utnyttjas om innehavaren av årskortet är med vid speltillfället. För att säkerställa golfbil måste du boka den i god tid och det gör du genom att ringa till receptionen.

Tänk på att golfbilsförbud ofta råder tidigt och sent på säsongen. Aktuell information om ev. bilförbud, öppethållande m m hittar du - här. Kontakta receptionen vid eventuella frågetecken. OBS! För golfbil krävs bilkörkort och vi tillämpar absolut nolltolerans mot alkohol.

Golfvagnar 
Golfvagnar finns för uthyrning för 30kr per dag och du betalar din hyra i receptionen i samband med att du checkar in. För dig med ett GolfStar Play .... -medlemskap ingår alltid lån av vagn i samband med spel i mån av tillgång.


Bokningsregler 2017


Tidsbokning

Vid bokning ska golf-ID på samtliga spelare uppges. Samma bokningsregler gäller oavsett om du bokar online eller via telefon. Gäster får boka starttid 30 dagar innan spel.

Medlemmar får boka starttid - dagar innan spel - enligt följande;

• Alla GolfStar Play ... - medlemmar; 
• Heltidsmedlem;
• Viksberg VIP-medlem;
• Juniormedlem (alla åldrar); 
• Vardagsmedlem;
• Viksberg VIP vardagsmedlem; • Greenfeemedlem;

30
9
9
7
9
9
3

OBS! GolfStar Play .... - medlemmar och gäster får ha max 3 starttider bokade samtidigt.

Introduktionskort
OBS! För spel med introduktionskort (SGF, GDF, NGU, GAF, PGA, SGA) krävs att anmälan görs till kundtjänst på tel: 0770-22 00 80 minst en vardag före spel.
Vid spel med GAF-, PGA- och SGA-kort skall halv greenfee erläggas.
Spel med introduktionskort är endast tillåtet på vardagar och på helger efter kl. 14.00. Introduktionskort gäller ej som betalning i samband med företagsgolf och golfpaket.


Incheckning

Bokad starttid skall senast 15 minuter före erhållen starttid checkas in i receptionen av samtliga spelare i bollen, ID-kontroller förekommer. Har detta inte skett förlorar spelaren sin exklusiva rätt till sin starttid. Receptionen och våra golfvärdar har också möjlighet att fylla på i bollarna med väntande spelare. Vid särskilt hög belastning kan receptionen även flytta bokade spelare upp till 20 minuter i syfte att fylla på i bollar.

Sker spel på bollrännetid ska samtliga spelare, även medlemmar, skriva in sig i greenfeeboken som ligger i anslutning till receptionen.

Greenfeeavgift skall alltid erläggas före start. Om receptionen är stängd, vänligen följ instruktionerna för Swishbetalning eller använd våra greenfee-kuvert för kontantbetalning. Kuvertet läggs i brevinkastet. OBS! Den som ertappas utan att ha betalat greenfeeavgift åläggs betala dubbel greenfee och blir dessutom rapporterad till sin hemmaklubb. Vi öppnar dessutom ett disciplinärt ärende.


Avbokning

Vänligen avboka din starttid på www.golf.se eller i aktuell reception så snart du vet att du inte kan spela. Tider som ej avbokats senast två timmar före start debiteras en ”No show-avgift” på 200 kr per person och starttid – oavsett om man är medlem eller gäst!
Vi respekterar självfallet att sjukdom och oförutsedda händelser kan inträffa och tar hänsyn till detta inför debitering av denna avgift. Kontakta oss därför ALLTID (ring Kundtjänst eller säg till i receptionen) om du inte kan utnyttja din starttid, även om det är mindre än två timmar i förväg.

OBSERVERA att vi fr o m 12 juli 2017 strikt tillämpar debitering av ”No show”-avgiften för de medlemmar och gäster som ej hört av sig till oss i förväg.


Regler vid frost

Vid frost är spel på greenerna ALLTID förbjudet. Det är anläggnings personal som avgör om frost råder eller ej!


Hcp-gräns vid spel

Max hcp i en boll är 144.
Spelare med hcp 37 eller högre, som inte har Viksberg som hemmabana, måste spela i sällskap av minst en spelare med hcp 36 eller lägre.
Spelare med hcp 37 eller högre, som har Viksberg som hemmabana, får spela med upp till två andra hemmaklubbsspelare som har hcp 37 eller högre under förutsättning att bollens totala hcp inte överstiger 144.
 


Greenfee

Vår ordinarie greenfee är differentierad beroende på när du vill spela. Efter midsommar och fram till början av augusti tillämpar vi förmånlig sommargreenfee.

Juniorer (t o m 21 år) betalar alltid halv ordinarie greenfee.

Fullbetalande medlem får ta med sig upp till tre gäster till rabatterad greenfee (se nedan).

Det går ej att kombinera greenfeerabatter.

OBS!
Från 18 september gäller halv greenfee från kl 15.00.

Från 9 oktober gäller 30 % rabatt t o m 13.51 och 50 % rabatt från kl 14.00. Rabatten räknas på ordinarie greenfee.
 

Ordinarie greenfee 2017

OBS! Under vår och höst gäller andra tider för bollränna: se under "Servering och shop"!
Vi tillämpar också sommargreenfee; se nedan.

 Tid  Vardagar  Helgdagar
 Före kl 08.00 (bollränna)  325:-  550:-
 Kl 08.00 - 13.51  375:-  600:-
 Kl 14.00 - 16.00    550:-
 Kl 14.00 - 17.00  475:-  
 Efter kl 16.00 (bollränna)    450:-
 Efter kl 17.00 (bollränna)  375:-  
   

Sommargreenfee 2017

Under perioden 26 juni fram till 6 augusti har du som greenfeegäst en rejäl rabatt alla dagar, alla tider i veckan - vardagar 350 kr, helgdagar 400 kr.

FYLL UPP 4-BOLLEN, 990:-
För endast 990 kr spelar du och dina vänner 18 hål. Det är mindre än 250 kr per person! Självklart kan ni vara färre än 4 som delar på de 990 kronorna.


Greenfeerabatt för gäst till medlem - 2017

Alla GolfStar Play .... - medlemmar

Har 25 % rabatt på ordinarie greenfee för upp till 3 gäster på de anläggningar och vid de speltillfällen de har spelrätt.


Övriga medlemskategorier

Heltidsmedlem, Viksberg VIP-medlem och juniormedlemmar (alla åldrar) får ta med:
-  upp till 3 gäster till rabatterad greenfee: Rabatten dras från ordinarie greenfee och är 100:-/person vardagar och 150:-/person helger. Rabatten gäller för seniorer.

Vardagsmedlem och Viksberg VIP vardagsmedlem får ta med:
-  upp till 3 gäster till rabatterad greenfee: Rabatten dras från ordinarie greenfee och är 100:-/person vardagar. Rabatten gäller för seniorer.

Under period med sommargreenfee är denna rabatt 50:-/person.

OBS! Greenfeerabatten för övriga medlemskategorier gäller endast på Viksberg. Vid rabatt betalar du som senior alltid minst 150 kr.

För Greenfeemedlemmar ingår ej rabatterad greenfee för gäster i medlemskapet.


Uppdaterad 2017-10-05 / SP