Uppdaterad 2020-06-03 / SP

Juniorernas tävlingar 

För att vi skall kunna anmäla tävlingsdeltagande och rätt antal lag till olika seriespel och tävlingar, anmäl tävlingsintresse till Elenor - klicka här.


Allmänt om tävlingsverksamheten

Som junior finns möjlighet att delta i olika tävlingar, både specifika juniortävlingar och andra öppna tävlingar, både på och utanför klubben.

Nedan presenterar vi några olika juniortävlingar, dels sådana där i princip alla juniorer kan delta, dels de tävlingar som har handicapgräns eller tourpoäng som krav.
Vidare presenterar vi årets resultat för våra juniorer som regelbundet deltagit i tävlingar.

Du som är junior och vill tävla, kontakta Elenor för att veta hur du anmäler dig och vilka tävlingar som passar just dig. Nedan ser du de cuper, serier och tourer vi planerar att delta i.


Årets tävlingar

Ungdomsserien

Ungdomsserien är för nybörjarna och de som tävlar för första gången.

Rätt att delta har juniorer, t o m det år spelaren fyller 16 år, från klubbar inom Södermanland. Lagspel med minst 3, max 4 deltagare per klubb (lag), som spelar poängbogey från gul respektive röd tee. Unga killar (upp till 12) kan välja att spela från röd och tillgodoräknar sig då röd slope från herrtabellen. Lagresultatet är de tre bästa individuella resultaten. Högsta hcp som räknas är 36,0.

Datum   Spelplats
24/5  Vidbynäs
14/6   Kallfors
12/7   Gripsholm
7/8   Viksberg
6/9  Katrineholm - Final

Det finns mer information om ungdomsserien - klicka här.


I år kommer vi även anmäla ett lag till juniorserien som är för de juniorer som kommit lite längre. De med lägst hcp kommer att representera klubben i denna serie, 4 spelare/omgång. 

Datum   Spelplats
10/5  Vidbynäs
31/5   Eskilstuna
5/7   Torshälla
16/8   Nyköping
6/9  Katrineholm - Final


Det finns mer information om juniorserien - klicka här.


Teen Tour

Teen Tour spelas i 3 nivåer 2020, First, Future och Elite.

I Södermanland kommer vi att dessutom erbjuda en nybörjarklass - Södermanlands Rookie Tour - vid varje Teen Tour First omgång.

Teen Tour First är öppen för ungdomar 13 - 21 år och Rookie Tour är öppen för ungdomar 0-21 år med hcp 36,0 eller bättre. Sex deltävlingar + final för de bäst placerade på order of merit efter deltävling 6.

Caddie är normalt inte tillåtet i denna tävling, dock kan vi göra undantag i Rookie Tour för mycket unga spelare som gör sin första golftävling, kontakta tävlingsledaren innan start för godkännande samt instruktioner till Caddie + spelare.

Avståndsmätare är tillåten i samtliga klasser.

Här kan du läsa mer om Teen/Rookie Tour. Här hittar du också poängberäkning för Order of Merit m m. 


Datum   Spelplats
2/8  Kallfors
23/8  Kiladalen
3/9  Stallarholmen
20/9  Kallffors - Final
   

Teen/Rookie Tour-tävlingarna anmäler du dig till själv på Golf.se


Teen Cup

Teen Cup inleds med ett klubbkval 17/6. Där sker kvalificering till nästa nivå som är ett gruppkval 4/7 och som genomförs på Viksberg. Våra ledare kan ge mer information om den här tävlingen.